Aktiviteter

 

Aktiviteter:
Syndin byr på mange forskjellige spennende aktiviteter til alle årets fire årstider.

Ski:

Syndin er kjent for sine mange og lange skitraseer, midt i et av norges flotteste fjellandskap. Med høy hyppighet på oppkjøring og variert utvalg kan du alltid nyte frisk fjelluft fra skiløypa i dette området. Her er ett løypekart for området, kartet viser også når og hvor løypene ble kjørt sist (løyper ved Gilafjellet). Som du ser er det milevis med maskinpreparerte løyper i omrpådet.
Det går tre skiløyper igjennom feltet, en i midten og en på hver side (oppe på baksiden av feltet og en nede ved fjorden)
Og da med ca 175 snødager i året er skimulghetene gode.

Kiting:
Syndin er ett av Norges flotteste områder for Kiting, sommer som vinter. Åpent terreng som gir jevn og stabil vind, terreng som passer for både amatører og eksperter.

Sykkel:

Syndin og omegn er av Norges beste fjellområder for sykling. Her finner du utallige sykkelveier for enhver smak, både rolige stølsveier og mer utfordrende sykkelstier. Sykkelturen kan også kombineres med stølsbesøk og andre friluftsaktiviteter. Området er også en del av «Mjølkevegen» som er en sykkelrute som går fra Vinstra i Gudbrandsdalen til Gol i Hallingdal. Det er ca 250 km med sykkel stier/veier i nærområdet. Området er også vertskap for store deler av Valdresrittet og Tour of Valdres.
Vi har også vår egen lokale «køstøm» sykkel bygger 22 km unna, Skørn.

Padling:
Området er også godt egnet for padling med kajakk og kano. Mange store og små vann med gode muligheter for små dagsturer og lengre turer med overnatting i telt.

Bading:
Midtre Syndin er grunt og blir fort varmt å godt å bade i sommerstid. Ta med håndkle i bilen eller på sykkelturen og avslutt fjellturen/sykkelturen med ett forfriskende bad i Midtre Syndin.
Mange fine langgrunne badeplasser for barn rundt om hele vannet, de fleste av dem med lett adkomst med bil.

Fjelltur:
Området byr på en rekke turstier og veier som innbyr til både korte og lengre vandreturer, samt en rekke topper og turmål. Turstiene er også godt merket.

Fiske:
Vestre Slidre kommune har mange gode fiskevann med god adkomstvei. Alle vann i Vestre Slidre byr på gode fiskemuligheter (ørret), både fra båt og fra land. De fleste av vannene er relativt grunne, noe som også gjør fluefiske gunstig.  Stangfiske er gratis for alle under 21 år. Du kan fiske etter ørret og abbor i totalt 20 vann og ti elver med et felles allmenningskort.
Fiskekort kan kjøpes på lokale butikker og fjellstuer. Gå til Vestre Slidre Fjellstyre for mer info.

Jakt:
Vestre Slidre statsalmenning selger jaktkort for rype, hare og skogsfugl, gå til Vestre Slidre Fjellstyre for mer info.

Festivaler:
Valdres er kjent for sine mange festivaler, og Syndin er et godt utgangspunkt for deg som ønsker å kunne kombinere festival og hytteliv. Vi kan nevne Rakfiskfestivalen, Vinjerock, , Trollrock,  Jørn Hilme stevnet og mange flere.